Title Image

Nu ställer Caroline Westerberg, 55, in siktet på Europa

Att det som började som motionsformen som skulle ge Caroline Westerberg träningsglädjen tillbaka skulle resultera i prestigefyllda tävlingsmeriter kunde ingen gissa. Idag blickar den 55 åriga stålkvinnan framåt och kalibrerar in siktet mot nya förstaplatser.

Avslitet korsband, artros och decennielånga träningsuppehåll.

Nej, Westerbergs väg har varit allt annat än spikrak. Idag är hon starkare än någonsin och redo att inspirera andra mot sundare val.

”Ett andningshål i vardagen”

För Westerberg har träningen varit en ständig konstant genom livet. Och trots att cyklerna bestått av långa volleybollperioder, svettiga aerobicpass och traditionella gymbesök var det CrossFit som tillslut gav henne allt hon sökt.

Den här träningsformen skapar konstanta känslor av ”utveckling”. För första gången i livet känner jag mig stark nog att övervinna mina fysiska hinder och nå det sanna välbefinnande som går hand i hand med mina prestationer. Glädjerus jag aldrig tidigare varit i närheten av, menar Westerberg och fortsätter.
Att träningsformen gett mig en betydligt mer välfungerande och stark kropp är knappast en nackdel. Variationen och den mängd aha-upplevelser som sköljer över mig har blivit vardagens viktigaste andningshål.

”Ålder är aldrig en ursäkt”

Men Westerbergs fysik är inte det enda som förbättrats under träningsresan.
Att som 55 åring vilja orka, eller ens kunna, göra samma saker som en 40 åring är tuffare än många tror. Här har CrossFit hjälpt mig ta enorma kliv i rätt riktning. Nu när energinivåerna jag minns från ungdomsåren äntligen börjat hitta tillbaka har även glädjen, självkänslan och självförtroendet börjat blomma ut på nytt. Något som påverkar mig långt utanför boxens fyra väggar.

Ökat tävlingssug

Numera nöjer sig Westerberg inte längre med att testa gränserna med veckans olika wodar och programmeringar. Nej, all träning har succesivt väckt en latent liggande tävlingsgen.
Efter några viktiga erfarenhetstävlingar lyckades jag kamma hem vinsten i tävlingen ”Raising the bar” i Manchester tidigare i år. En prestation som fått mig inse att allt hårt arbete faktiskt lönar sig och att jag har mycket mer att ge.

Vad betyder Fit4Life för dig?

För mig är svaret enkelt. Boxens gemenskap, fantastiska coacher och peppande medlemmar har skapat en ”home away from home-känsla” som alltid finns där. Något som gör mig varm i hjärtat och jag inte skulle byta mot någonting.

Namn: Caroline Westerberg
Ålder: 55 år
Yrke: Studerande
Hemmabox: Fit4Life Lidingö
Tränat CrossFit: Sedan februari 2017