Title Image

Vår filosofi

Fit4Life

VÅRA VÄRDEORD

  • Tillit/ förtroende

    För Fit4Life är ordet tillit en grundpelare, vi vill att du som medlem alltid ska kunna känna tillit till oss. Vi står för det vi säger och vi levererar det vi lovat. Hos oss hittar du alltid bra öppettider, kompetent personal och rolig träning. Hos oss når du dina mål och vi finns med dig hela vägen.

  • Utveckling

    Din utveckling är vår högsta prioritet! Att du utvecklas, når dina mål och att du har roligt längs med vägen är det som motiverar oss. Det driver oss på Fit4Life att ständigt vilja utvecklas tillsammans med er medlemmar.

  • Familjärt

    Vi är mer än ett gym! Hos oss är du en viktig del av kugghjulet som tar oss framåt, här finner du tillhörighet. Vi sätter stor prestige och stort värde i att individanpassa träningen och att se och möta varje medlem.

Välkommen att testa Fit4Life!

GRUNDSTENEN I VÅR FILOSOFI

CROSSFIT

CrossFit är en träningsform som just nu revolutionerar människans syn på hälsa och fitness (se CrossFits definition av hälsa och fitness här). Det är den enda funktionella träningsmetoden som baseras på vetenskap.

Naturliga rörelser
Vi använder oss rörelser som människan har anpassats till under evolutionen. Exempel på dessa rörelser är att springa, lyfta, kasta, pressa, dra och hoppa. Dessa rörelser kan kombineras på olika vis för att skapa en oändlig variation av träningspass.

Dokumentation
Tidtagning är en viktig del i vår träning. I varje träningspass finns ett tydligt upplägg för vilka övningar som ska tränas, och hur många varv eller repetitioner som ska utföras. Dessa övningar tar vi tid på för att träningen ska bli mätbar och repeterbar, vi har därmed data för se framsteg “svart på vitt”.

Josefin

Hur går träningen till?

Alla träningspass hos oss består av uppvärmning, teknik i gymnastik/tyngdlyftning och en sk “wod”. Namnet wod kommer från “workout of the day”. Woden består oftast av två eller tre övningar, och kan beskrivas som höjdpunkten av träning. Det är där du utmanar dig själv, och prövar dina gränser. Innan woden värmer vi upp med dynamiska rörlighetsövningar och tränar teknik i gymnastik och tyngdlyftningsmoment, ex. handstående, pull-ups eller marklyft med  skivstång.

Woden är intensiv och har ett tydligt mål – att öka din arbetskapacitet. Woden kan antingen vara att utföra ett givet arbete så fort som möjligt, eller att utföra så mycket arbete som möjligt på en given  tid en sk AMRAP (As Many Rounds As Possible). I en wod finns det tydliga kriterier för vikt, utförande, set och antal repetitioner. Datan vi får gör att vi tydligt ser individens fysiska kapacitet, och vi kan också upprepa woden på nytt för att se utvecklingen.
Två exempel på klassiska wods är Cindy som är en 20 minuters AMRAP  av 5 Pull-ups, 10 Push-ups och 15 Squats (Knäböj), eller Grace som är en kortare wod som består av 30 frivändningar och stötar på 60kg för herrar och 40 kg för damer.

Alla som börjar med CrossFit gör klokt i att “skala” belastningen initialt. Vi på Fit4Life hjälper dig att optimera din teknik, så att träningen blir effektiv och säker.