Title Image

Passförklaringar

För Alla

Detta är dagens pass, anpassat efter din förmåga. Alla kan vara med - instruktören skalar övningar efter gruppens behov. Programmeringen är upplagd i fyra fokusdagar som rullar, dvs att om du går samma veckodag 4v i rad så kör du igenom alla delarna och får en schysst allroundträning. Programmeringen rullar vanligtvis i 6-8 veckors cykler i klassisk styrkeperiodisering med testveckor en gång per kvartal. Fokusdagarna ser ut så här: Pass1: Olympiska lyft med efterföljande styrka - inget högintensivt. Pass2: Gymnastik med efterföljande met-con Pass3: Längre eller flera met-cons Pass4: Styrka med efterföljande metcon

Teknik

För dig som vill förbättra din teknik. Varje vecka har en specifik teknikövning (se programmeringen). Målet är att du ska vara bättre på just den övningen när du lämnar klassen, oavsett om det är första gången du provar övningen eller om du vill förbättra dig. Gruppträningen avslutas med en kortare, flåsigare del på max 10 minuter.

Kondition

Ett kortare pass med fokus på hög intensitet i form av löpning, konditionsmaskiner och lättare funktionella/Crossfit-övningar.

Rörlighet

En god rörlighet är grunden för att kunna positionera sig bra i de flesta komplexa övningar som förekommer i Crossfit. Bättre rörlighet kommer göra att du kan lyfta mer och hålla dig skadefri, och i sin tur gör att du kan hålla en högre frekvens i de högintensiva delarna.

CrossFit-Yoga

Kombinerar element från yoga och funktionell träning med den egna kroppen. Fokus ligger på stretch ofta utfört i dynamiska rörelser i syfte att utveckla rörlighet, prehab och förbättrad kroppsfunktion.

The Cave - Heat Classic

Basen i konceptet där varje pass är uppbyggt på samma sätt, det gör att du vet vad du kan förvänta dig och kontinuerligt mäta din utveckling. Du arbetar olika zoner 2min grön, 2min gul, 1min röd, detta upprepas 2ggr (på en 60min klass) sen sker en rotation tills du har kört alla de 5 stationer som ingår i klassen. Du kan hela tiden följa din puls och vilken zon du befinner dig i på skärmarna där zonerna beräknas i % utifrån din maxpuls.

The Cave - HEAT

Klasserna bygger på högintensiv intervallträning (HIIT) där man garanterat blir svettig (varm) = HEAT. Med pulsband och skärmar tar du dig igenom olika pulszoner där fokus ligger på att öka den aeroba funktionen på ett utmanande, roligt och mätbart sätt. Passen är uppdelade i 30, 45 eller 60min klasser och finns i flera olika varianter. Klicka på respektive pass för att få reda på mer!

The Cave - Heat Hardcore

Vår tuffaste klass. Mer tid spenderas i de högre puls-zonerna, den gula och den röda. Detta ger dig en högre snittpuls i förhållande till klasserna Classic och Technique. Innehållet i klassen bestäms av coachen och kommer att variera från gång till gång. Här är både stämningen och pulsen hög.

The Cave - Heat Team

Passet för dig som gillar lite extra pepp. Här får du hjälp att ta dig igenom klassen av din/dina lagkamrater. Upplägg bestäms av coach och genomförs i par om två, tre eller fler. Hög energi utlovas i denna svettiga och fartfyllda klass. Det blir roligare tillsammans!

Team

Ett högintensivt pass med enklare övningar ofta utförda i par. Perfekt för att ta med kompisen eller sambon och köra tillsammans! Det går naturligtvis bra att komma ensam också. Klassen är i första hand för dig som är medlem!

TEAM/PROVA PÅ

Ett högintensivt pass med enklare övningar ofta utförda i par. Perfekt för dig som vill testa på CrossFit för första gången eller för dig som kört CrossFit innan men inte ännu är medlem!

Styrka

Ett kombinerat teknik och styrkepass. Vanligt förekommande är basövningar men också assistansövningar som inte återfinns i den vanliga programmeringen. Både kroppsvikt och extern belastning tillämpas. Som namnet antyder förekommer inget flås.

Tyngdlyftning

Här fokuserar vi på momenten i ryck och stöt. Ett utomordentligt pass för dig som vill bana in de olympiska lyften oavsett bakgrund. Belastning/upplägg anpassas utefter din förmåga i syfte att just du ska få ut maximal effekt.

Gymnastik

Passet är inspirerat av klassisk gymnastikträning där fokus ligger på att öka din styrka, rörlighet, koordination, stabilitet och balans med din egna kropp. Träningen innefattar ett strukturerat upplägg med allt från handstående till progressionsövningar av tyngre gymnastiska moment där allt är skalbart till din nivå. Oavsett vad du tränar i övrigt eller vad dina målsättningar är så kommer du garanterat ha nytta av detta.

Family

Passet för hela familjen! Ta med barnen och kör ett pass med teamupplägg tillsammans. Övningarna är anpassade för att alla ska klara av dem, både barn och vuxna kan räkna med att bli ordentligt trötta. Åldersgräns 8 år.

Baby

Dagens pass där du kan ta med ditt barn och få coaching och barnpassning under passet. (OBS! Barnet får inte kunna gå)

FTK

FTK är en tyngdlyftningsklubb som primärt tränar i Fit4Lifes lokaler. För att vara med på passen och få tillgång till lokalerna måste du vara medlem i FTK och antingen vara medlem hos Fit4Life eller ha ett så kallat utökat medlemsskap i FTK.

Consistent Performance

Oavsett om du vill förbättra något specifikt eller komma flera dagar efter varann för en bra allround träning så är detta passet för dig. Här har du möjlighet att skapa kontinuitet då träningen är upplagd i 6v block. Coach Tyrone har också koll på dina siffror så att du kan se din utveckling över tid. Dagarna är uppdelade enl följande:

- må: Utgår från basövningar med fokus på ben och pressövningar.
- tis: Dragövningar och core med mycket egen kroppsvikt, avslutas med en högintensivt cirkeldel.
- onsd: Kondition.

- fre: Body Building helkropp.

Kids

Terminskurs för dig mellan 6 och 12 år. Inkluderat är övningar som bidrar till ökad kroppskontroll och basstyrka, spel och lek som uppmuntrar till samarbete och kroppsmedvetenhet, och enklare gymnastiska övningar. Sjukt rolig och nyttig träning och en bra introduktion till CrossFit!

Teens

Terminskurs för dig mellan 12 och 17 år. Inbaning av övningar för ökad neuromuskulär kontakt och kroppskontroll kombinerat med högintensiv träning och en ökad förståelse för Crossfit. Sjukt rolig och nyttig träning helt enkelt.

Kettlebell

Ett pass helt dedikerat till Kettlebell som redskap där vi tränar styrka, stabilitet, explosivitet och styrkeuthållighet. Kettlebellen är ett mångsidigt träningsredskap, vars träningsfilosofi bygger på enkelhet och fokus på styrka och stabilitet i hela kroppen. Passen kommer vara uppbyggda att vi går igenom teknik som kommer hjälpa dig i de Kettlebellmoment i de övriga Crossfit-passen och sedan en WOD. Du kommer att känna igen vissa övningar från traditionell styrketräning medan vissa är unika för just redskapet

F4L Bootcamp

Utmanande högintensivt pass där inga förkunskaper krävs. Du hålls i rörelse stor del av passet och tillvägagångssättet skiljer sig en del mot övriga pass. Mycket kroppsvikt, en del kettlebells och garanterat svettigt.