Jim Kenving – bankmannen som lämnar skrivbordsstolen för att inspirera andra!

Bankmannen har bestämt sig. Efter 6,5 år med kontinuerliga CrossFit-pass och hälsosamma val höjer nu Jim Kenving blicken.
– Jag vill bli bäst i Sverige!

2012 följde Jim med en bekant till Fit4Life’s filial på Brahegatan i centrala Stockholm. Då helt ovetandes om att besöket skulle förändra hans synsätt kring hälsa och träning.
– Jag hade testat på några olika träningsformer tidigare, men ingenting passade mitt livspussel. Då jag kom till Fit4Life klickade jag och ägaren Eric Haraldsdotter direkt. Sedan dess har älskat varje pass, menar Kenving och berättar om visionen att utses till Sveriges mest vältränade senior.

Lärt sig lyssna på kroppen
Trots en spirande träningsglädje är Kenving fullt medveten om målsättningens prislapp, något som fått honom träna smartare än någonsin förut.
– Erfarenheten jag tillskansat mig under åren gör att jag numera vågar stanna upp och reflektera över vad kroppen försöker berätta. Utan den lärdomen skulle jag aldrig hållit i längden, säger Kenving och fortsätter.
– Livserfarenheten och vetskapen om att jag aldrig ger upp, plus massvis med hårt arbete, hoppas jag skall räcka till en topplacering under nästa års CrossFit Open.

Följer sina drömmar
Och visst är återkommande träningspass och en vilja av stål imponerande, men Kenving stannar inte där. Passionen till idrottsformen har inspirerat honom att våga hoppa från kanten och lyssna till sina innersta drömmar.
– Jag har aldrig mått så bra som jag gör idag. Av den anledningen vill jag hjälpa andra uppnå samma endorfinladdade känslor, speciellt de som är i min ålder och redan intalat sig själva att det är försent, berättar Kenving och fortsätter.
– Jag har suttit bakom skrivbordet alldeles för länge. Därför tänker jag, i samma sväng som jag pensioneras från bankvärlden, skola om mig till personlig tränare och hjälpa seniorer bli deras friskaste och mest hälsosamma ”jag” någonsin.


Vad betyder Fit4Life för dig?

– Samhörighet. Gymmets kamratskap har utvecklat och format mig till en bättre person. På boxen finns min andra familj, här kan vi blanda skratt med allvar och peppa varandra till stordåd!

Namn: Jim Kenving
Ålder: 60 år, maj 2019
Yrke: Bankman
Jag har tränat CrossFit så här länge: 6.5 år
Hemmabox: Lidingö!