Nytt pass i schemat – BUC Perform!

Du har väl inte missat det nya passet BUC Perform som finns i schemat för Vasastan?

Perform är ett träningskoncept bestående av ett allsidigt och individanpassat upplägg i PT-grupp. Upplägget fokuserar på att utveckla de grundläggande fysiska kompetenserna som styrka, snabbhet, uthållighet och rörlighet. Förutom att maximera potential och fysiska prestationsförmåga fokuseras det även på att förbättra mental styrka, inspireras och peppas tillsammans i träningsgruppen. Övningarna är mycket varierande och förutom att använda sin egna kroppsvikt optimerar vi träningspassen och tar hjälp av skivstång, hantlar, kettlebells, m.m för styrkedelarna och för uthållighetsträning/högintensiv träning används löpning, assault-bike, roddmaskin och ski-erg. Varje pass är 1 timme och programmeringen sträcker sig över 3-5 veckor beroende på upplägg.

 

Måndag: Benstyrka

Performs berömda Legday fokuserar på benstyrka. Här arbetar vi med grundövningar så som sumo-marklyft, back squats, front squats, utfall osv. Samt kompletterar med assisterande styrkeövningar för småmuskulaturer.

 

Tisdag: Överkroppsstyrka

Fokus på tre olika områden; rehab, prehab och styrka. Grundövningarna är bänkpress, pullups/chins, skivstångsrodd osv. Samt övningar för att stabilisera området.

 

Onsdag: Uthållighet

Fokus ligger på att utveckla vår uthållighet, förmågan att arbeta under en längre period med samma rörelse utan att avbryta.

 

Torsdag: Återhämtning

Skapa förutsättningar för kroppen att prestera genom återhämtning och stretch. Ofta djupare stretch och tänjning.

 

Fredag: Skills/Styrka/HIIT

Första delen av passet fokuserar vi på teknik och styrkeutveckling av någon utav grundövningarna sedan avslutar vi passet Med HIT (hög intensiv träning)

 

 

Lördag: Löpning mellan 5-10 kilometer i valfritt tempo (valfritt)

 

Söndag: VILA