Vår filosofi

Fit4Life

Utmanande träning som ger resultat

På Fit4Life möter vi dina tankar och hjälper dig nå dina målsättningar. Vår ambition är inte bara att du ska utvecklas utan att du ska klara av saker du inte tidigare trodde var möjligt. Vi vill att din hälsa ska bli till en livsstil. Så, hur går vi tillväga?

Fit4Life har sin stomme i funktionell träning och CrossFit. Detta dels för att vi finner mycket nöje i konceptet men framförallt för att det ger fantastiska resultat. Dessutom är det väldigt mätbart vilket betyder att du hela tiden kan se din utveckling svart på vitt. Vi individanpassar ditt träningsupplägg utefter din kapacitet och målsättning.

 

Detta gör vi genom att erbjuda små gruppträningsklasser på olika nivåer så att det passar just dig, så att du blir sedd och vi kan korrigera din teknik och peppa. Vi arbetar hårt med både kost och personlig träning. Vi erbjuder även individuell programmering samt online-coaching med både träning och kost.

Välkommen att testa Fit4Life!

GRUNDSTENEN I VÅR FILOSOFI

CROSSFIT

CrossFit är en träningsform som just nu revolutionerar människans syn på hälsa och fitness (se CrossFits definition av hälsa och fitness här). Det är den enda funktionella träningsmetoden som baseras på vetenskap.

Naturliga rörelser
Vi använder oss rörelser som människan har anpassats till under evolutionen. Exempel på dessa rörelser är att springa, lyfta, kasta, pressa, dra och hoppa. Dessa rörelser kan kombineras på olika vis för att skapa en oändlig variation av träningspass.

Dokumentation
Tidtagning är en viktig del i vår träning. I varje träningspass finns ett tydligt upplägg för vilka övningar som ska tränas, och hur många varv eller repetitioner som ska utföras. Dessa övningar tar vi tid på för att träningen ska bli mätbar och repeterbar, vi har därmed data för se framsteg “svart på vitt”.

anders

Hur går träningen till?

Alla träningspass hos oss består av uppvärmning, teknik i gymnastik/tyngdlyftning och en sk “wod”. Namnet wod kommer från “workout of the day”. Woden består oftast av två eller tre övningar, och kan beskrivas som höjdpunkten av träning. Det är där du utmanar dig själv, och prövar dina gränser. Innan woden värmer vi upp med dynamiska rörlighetsövningar och tränar teknik i gymnastik och tyngdlyftningsmoment, ex. handstående, pull-ups eller marklyft med  skivstång.

Woden är intensiv och har ett tydligt mål – att öka din arbetskapacitet. Woden kan antingen vara att utföra ett givet arbete så fort som möjligt, eller att utföra så mycket arbete som möjligt på en given  tid en sk AMRAP (As Many Rounds As Possible). I en wod finns det tydliga kriterier för vikt, utförande, set och antal repetitioner. Datan vi får gör att vi tydligt ser individens fysiska kapacitet, och vi kan också upprepa woden på nytt för att se utvecklingen.
Två exempel på klassiska wods är Cindy som är en 20 minuters AMRAP  av 5 Pull-ups, 10 Push-ups och 15 Squats (Knäböj), eller Grace som är en kortare wod som består av 30 frivändningar och stötar på 60kg för herrar och 40 kg för damer.

Alla som börjar med CrossFit gör klokt i att “skala” belastningen initialt. Vi på Fit4Life hjälper dig att optimera din teknik, så att träningen blir effektiv och säker.