Title Image

Från diskbråck till deadlifts – Björn, en sann inspirationskälla

Då Björns smärta var som värst kunde han inte bära hem matvarorna från affären. Idag, tre år senare, lyder marklyftsrekordet imponerande 175 kg.

– Jag har äntligen lärt mig använda kroppen på rätt sätt.

Efter en olycklig mountainbikeolycka och återkommande läkarrekommendationer beslutade 41-årige Björn Walther att det var dags för en förändring. Detta helt ovetandes om att hans nya livshobby väntade runt hörnet.

”Kunde inte lyfta barnen”
Med en diger träningsbakgrund innefattande snowboard, motocross, skidåkning och mountainbike har svettpärlor i pannan varit en naturlig konstant i Walthers liv. Något som gjorde olyckans

lamslående diskbråck till ett såväl fysiskt- som psykiskt eldprov.

Jag blev oförmögen att leva livet jag önskade. De konstanta smärtorna och förlorade funktionerna innebar att jag inte kunde lyfta mina barn då de grät och knappt fick hem matvarorna från affären, menar Walther och fortsätter.

Efter mängder av hjälp från läkare och naprapater nådde kroppen tillslut ett förhållandevis smärtfritt läge, men vid det laget hade all min grundstyrka försvunnit.

Hittade CrossFit Games på Youtube
Då han var fast besluten om att inte göra samma felaktiga träningsval som tidigare inleddes jakten efter hans ”nya passion”. Men först efter att av misstag ha halkat in på Youtube-klipp från 2015’s CrossFit Games kändes träningsform som ett lockande alternativ.

Min initiala reaktion var att jag förmodligen är tillräckligt envis för att lyckas genomföra det jag såg. En magkänsla jag idag är otroligt tacksam över att jag lyssnade till. CrossFit har fått mig återupptäcka ungdomens träningsglädje och hjälp mig skapa en hel och stark kropp.

Vad betyder Fit4Life för dig?
– Gemenskap. Jag inspireras av den otroliga mixen människor jag möter varje gång jag sätter min fot på boxen. Gammal som ung, elitsatsande som rehabiliterande, proffs som nybörjare. Alla med samma mål – att hjälpa varandra framåt och främja bättre hälsa.

Namn: Björn Walther
Ålder: 44 år
Yrke: Partner Manager Northern Europe at Nosto Solutions Ltd
Hemmabox: Fit4Life Lidingö
Tränat CrossFit: Sedan augusti 2015