Title Image

Programmering

PROGRAMMERING

Egenträning är någonting som Fit4Life uppmanar alla sina medlemmar till att göra, men ibland kan det vara svårt att få struktur på träningen. Kanske vill du satsa på att tävla och behöver ta nästa steg från gruppklasserna på boxen. Då finns våra programmeringstjänster som ett alternativ. Läs mer om de olika programmeringstjänsterna nedan.

 

Basprogrammering

Vi erbjuder ett individuellt upplägg baserat på dina förutsättningar och framförallt målsättningar.

Egenträning är något F4L uppmanar alla att göra för att fokusera på svagheter men även för att snabbare komma framåt i den riktning du strävar. Tex så kan det efter ett avslutat startpaket vara bra att få hjälp med en nedskriven plan på hur egenträningen bör gå till, detta sker med upplägg om 4veckor i stöten. Lämpligt är att programmeringen sköts av den som startpaketet genomfördes med, men i annat fall så står Anders Sörlin till ditt förfogande.

Denna programmering är lämplig för dig som vill optimera din egenträning, oavsett om du enbart tränar själv eller om den sker som ett komplement till gruppträningen.

Avancerad programmering

Detta vänder sig till dig som ligger på en något högre nivå och vill optimera dina resultat. För att hela tiden kunna fortsätta utvecklas är det viktigt att ha en struktur på träningen. Vad många väljer att göra är att följa någon annans program eller gå in på en sida och träna det som står. Men då kommer du garanterat inte få ett bättre resultat än alla andra som följer samma program, och det kan också vara så att du utvecklas på saker som du redan är bra på och inte alls fokuserar på det som just du behöver.

Om du tar hjälp av någon av oss hjälper vi dig med allt från vilka dagar du tränar till vilken belastning och repsantal. Vi hjälper dig också med anpassad uppvärmning och rörlighetsträning. Ner till när du ska gå och lägga dig på kvällen om du känner att du vill ha det så strukturerat, allt efter just dina behov. Vi kommer behöva dina resultat i lyft och i vissa wodar, målsättningar, vardagssituation (hur mycket du kan/vill träna) m.m.

Har du för avsikt att tävla är det vår rekommendation att du nyttjar denna tjänst. Denna specifika programmering kan också passa dig som vill satsa på optimal funktion och hälsa.

F4L Program

Om du har kört klasser länge och känner att det är dags att höja ribban i din träning men ändå inte vill tappa gruppkänslan som du får på klasserna så är F4L Program för dig! Det är en programmering som läggs ut veckovis med tre olika nivåer.

Advanced: För dig som bemästrar tekniken eller i de mer tekniska rörelserna inom CrossFit och som är beredd att lägga ner 2-3h i gymmet.

Intermediate: För dig som har kommit en bit på vägen i några av de enklare rörelserna men som har en del kvar att lära.

Master: Volymen i den här programmeringen har man dragit ner på för att träningen ska bli skonsammare för kroppen och passa för dig som behöver mer återhämtning.

Programmeringen är riktad mot att toppa din prestationsförmåga till CrossFit Open och förbereder dig för de tester som brukar vara vanligt förekommande under den perioden.