Title Image

Fit4Life Nutrition

På Fit4Life arbetar vi med en holistisk syn på kost och hälsa. Det innebär att vi fokuserar på individen i sin helhet. Aspekter som sömn, stress, kost och träning utgör grunden för ditt välbefinnande och bidrar i högsta grad till om du ska bli just Fit4Life. Därför är vi stolta att kunna erbjuda dig en högkvalitativa produkt som hjälper dig att må bra i vardagen, återhämta dig efter träning och optimera din hälsa.

Våra kosttillskott hittar du i vår webbshop eller på någon av våra boxar!

BCAA 4 :1:1 är ett kosttillskott innehållande de grenade aminosyrorna (BCAA) L-leucin, L-valin och L-isoleucin i förhållandet 4:1:1.

Muskler är i ständig omvandling där de helat tiden bryts ner och byggs upp. Styrketräning är den viktigaste faktorn för att öka uppbyggnaden av muskelmassa även om det även leder till ökar nedbrytningen. Muskler byggs upp av proteiner som i sin tur byggs upp av aminosyror. De grenade aminosyrorna (BCAA), speciellt leucin, verkar ha en reglerande funktion och intag av dessa i samband med träning kan både minska nedbrytningen och stimulera muskelsyntes. Därmed kan effekten av styrketräningen öka vid intag av dessa i samband med träningen.

229 SEK

D-vitamin är ett mycket intressant vitamin som verkar likt ett hormon och reglerar flera viktiga processer i kroppen som skelett och immunfunktioner. Eftersom detta vitamin är så viktigt kan vi syntetisera det själva i huden. För att det ska fungera behöver vi dock solens energirika strålning på huden. Under mörkare delar av året är denna exponering mycket begränsad i Sverige, då solen är uppe färre timmar, vi tenderar att sitta inne under denna tid samt täcka oss med kläder. Ett tillskott av vitamin-D kan därför vara väldigt viktigt för att vi ska hålla oss starka och friska under vinterhalvåret.

129 SEK

Omega 3 fetter är en grupp fleromättade fetter som har visat sig ha flera viktiga funktioner i kroppen. Det är framförallt de långa omega 3 fetterna DHA och EPA som har visat sig vara nyttiga där EPA verkar främja immunfunktioner och DHA främja neurala funktioner (t.ex. hjärnan). Dessa långa omega 3 fetter kan vara svåra att få i sig via kosten, speciellt om man inte regelbundet äter mycket fet fisk. Ett tillskott av dessa fettsyror kan därför vara ett viktigt komplement till den vanliga kosten.

149 SEK